Ένταση και συγκίνηση στην δίκη για τον 13χρονο Βασίλη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η τραγική κατάληξη του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου που βρήκε τον θάνατο  στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό
Ενημερώθηκε: 21/12/18 - 17:02

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η τραγική κατάληξη του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου που βρήκε θάνατο στις 27 Απριλίου του 2014 στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Στη δίκη που έγινε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η μητέρα του παιδιού, ράκος όλα αυτά τα χρόνια, εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν, είπε: «Η φουσκωτή μπάλα ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν.  Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του «κρατήσου». Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε , βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει».

Σε ερώτηση για τα μέτρα ασφάλειας  είπε: «Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα».

Στην κατάθεσή του ο πατριός του παιδιού, είπε:   «Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει «Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.» Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί, αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια. Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του «κρατήσου…..» Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιανουαρίου 2019.