Το... όραμα του Σουλτς: Η ΕΕ να γίνει οι ΗΠΑ της Ευρώπης μέχρι το 2015!

 
Το... όραμα του Σουλτς: Η ΕΕ να γίνει οι ΗΠΑ της Ευρώπης μέχρι το 2015!

Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 17:36

Το... όραμά του για τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μ’ ένα κοινό σύνταγμα μέχρι το 2025 αποκάλυψε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στο Βερολίνο ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι όσα κράτη μέλη δεν αποδεχθούν αυτό το ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα πρέπει αυτόματα να εγκαταλείψουν την ΕΕ, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους περίπου 600 συνέδρους και τους ψηφοφόρους του SPD για την ιστορική ήττα στις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μ. Σουλτς: Δεν υπάρχει "πράσινο φως" για διαπραγματεύσεις μεγάλου συνασπισμού 

Ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τη χειρότερη εκλογική επίδοση του κόμματος στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας, τονίζοντας ότι κατανοεί την οργή και την απογοήτευση στελεχών και οπαδών. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση να στηρίξουν την έναρξη διερευνητικών επαφών με ανοικτό αποτέλεσμα με τη συντηρητική παράταξη της Άνγκελα Μέρκελ για το σχηματισμό κυβέρνηση.

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε με κάθε τίμημα. Αλλά δεν επιτρέπεται να θέλουμε πάση θυσία να μην κυβερνήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μετά την κατάρρευση με τόσο ανεύθυνο τρόπο των συνομιλιών για συνασπισμό Τζαμάικα».

«Άγνωστο αποτέλεσμα» στη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων

Υπενθύμισε δε στους παρισταμένους τους στόχους του εκλογικού προγράμματος του κόμματος τονίζοντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να συζητήσουν με τα κόμματα της Ένωσης (CDU και CSU), ώστε να διαπιστώσουν τι μπορεί να επιτευχθεί. Οι σύνεδροι θα ψηφίσουν το απόγευμα εάν αποδέχονται την έναρξη διαλόγου με τους συντηρητικούς προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.