«Σφαγή» στην Καμπούλ - Πολλοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

«Σφαγή» στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 40 νεκροί και 140 τραυματίες από την έκρηξη (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 27/01/18 - 16:21

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 158 τραυματίσθηκαν σήμερα (27/1) στην Καμπούλ από την έκρηξη ενός παγιδευμένου ασθενοφόρου.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο.

Συναγερμός στο Άμστερνταμ με πυροβολισμούς-Νεκροί και τραυματίες

«Σφαγή» στην Καμπούλ - 40 νεκροί και 140 τραυματίες από την έκρηξη (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, καθώς και σε ξένες πρεσβείες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου.

Λονδίνο: Νεκρά τρία παιδιά - Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου (ΦΩΤΟ)

«Σφαγή» στην Καμπούλ - 40 νεκροί και 140 τραυματίες από την έκρηξη (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιρουάις Γιασίνι, μέλος του κοινοβουλίου που βρισκόταν στην περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε πως το ασθενοφόρο πλησίασε στο σημείο ελέγχου, κοντά σε γραφείο του Συμβουλίου για την Ειρήνη και σε αρκετές ξένες πρεσβείες, και ακολούθησε η έκρηξη.

Ο ίδιος δήλωσε πως θύματα κείτονταν στο έδαφος. Άνθρωποι βοηθούσαν να απομακρυνθούν τραυματίες που ήταν σε θέση να περπατήσουν ενώ τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν περνώντας από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους του κέντρου της Καμπούλ.

Γκρίζος καπνός υψωνόταν από την περιοχή της έκρηξης και κτίρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ταρακουνήθηκαν από την ισχύ της.