Τραμπ: «Ανευ σημασίας» η παραίτηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ στον συνασπισμό κατά του Ι.Κ.

Τραμπ: «Ανευ σημασίας» η παραίτηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ στον συνασπισμό κατά του Ι.Κ.
Ενημερώθηκε: 23/12/18 - 09:47

«Ανευ σημασίας» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την παραίτηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑστον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, Μπρετ ΜακΓκέρκ, ενώ επιτέθηκε στα ΜΜΕ για τον «θόρυβο» που δημιούργησαν για το γεγονός.

«Ο Μπρετ ΜακΓκέρκ, τον οποίο δεν γνωρίζω, διορίστηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα το 2015. Θα αποχωρούσε από την θέση του τον Φεβρουάριο, αλλά μόλις παραιτήθηκε. Για να τραβήξει την προσοχή; Τα fake news διογκώνουν ένα άνευ σημασίας γεγονός» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Τwitter.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι αν οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός ηγέτης εκτός από τον ίδιο έδινε εντολή για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία «αυτό το πρόσωπο θα ήταν ο πιο δημοφιλής ήρωας στην Αμερική».

Νωρίτερα το Σάββατο αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφεραν ότι ο ΜακΓκέρκ υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, η οποία θα ισχύει από την 31η Δεκεμβρίου, στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, μια απόφαση που θορύβησε στους συμμάχους των ΗΠΑ. Ακολούθησε η αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο ΜακΓκερκ, που επρόκειτο να αποχωρήσει από τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2019, διαφώνησε με την απόφαση του Τραμπ για τη Συρία ενώ η αποχώρηση του Μάτις συνέβαλε στην πρόωρη παραίτηση του ΜακΓκερκ.