Τρομακτική πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομακτική πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 23/12/17 - 17:15

Τρόμο και θλίψη προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου τα ξημερώματα του Σάββατο. Δυστυχώς τα μικρά ανυπεράσπιστα ζώα που ζούσαν στον ζωολογικό κήπο ήταν τα θύματα της καταστροφής. Ένας ορυκτερόπους που κάηκε και τέσσερις σουρικάτες που «εξαφανίστηκαν» είναι ο θλιβερός απολογισμός. Όπως ανακοινώθηκε ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός επ' αόριστον.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες έσπευσαν στην κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στην καφετέρια του Ζωολογικού Κήπου του Λονδίνου. «Περίπου τα τρία τέταρτα μιας καφετέριας και ενός καταστήματος και η μισή από τη στέγη έχουν καεί», ανακοίνωσε η πυροσβεστική. Δέκα πυροσβεστικά οχήματα εστάλησαν στον ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στο Ρίτζεντ Παρκ στο κεντρικό Λονδίνο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 11 ώρα Ελλάδος.

Ο ορυκτερόπους είναι ζώο θηλαστικό με την διεθνώς γνωστή ονομασία άαρντβαρκ, η οποία προέρχεται από τα Αφρικάανς, πιθανά λόγω του ότι συνηθίζει να σκάβει. Η σουρικάτα είναι μικρό θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια της μαγκούστας. Οι σουρικάτες ζουν στην έρημο Καλαχάρι από την Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότιο Αφρική σε ομάδες των 20 ή περισσοτέρων μελών και έχουν διάρκεια ζωής 12-14 χρόνια.