Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Ενημερώθηκε: 26/02/21 - 12:49

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σήμερα σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ρίξει τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αρχικά, ο κ. Ακάρ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για παρενόχληση του υδρογραφικού πλοίου Τσεσμέ απο ελληνικά F-16. «Όπως ξέρετε ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο “Τσεσμέ” το οποίο πραγματοποιεί επιστημονικές έρευνες. Βέβαια η κατάλληλη απάντηση δόθηκε από τους αρμόδιους μας. Για άλλη μια φορά τονίζω πω αυτή η στάση δεν έχει σχέση με τις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια,  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στα εδάφη και στα ύδατα κανενός. Όμως δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη “Γαλάζια Πατρίδα” όπως και στην Κύπρο».

Επίθεση σε ΗΠΑ και ΕΕ

 

Ο Ακάρ έστρεψε τα βέλη του και κατά των ΗΠΑ σημειώνοντας ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τους τρομοκράτες του YPG και όχι με την Τουρκία  που είναι εδώ και σχεδόν 70 χρόνια σύμμαχος τους και μέλος του ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα ο Ακάρ επανέλαβε το επιχείρημα ότι οι S-400

είναι ένα αμυντικό σύστημα και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν απειληθεί η Τουρκία και ότι η επιβολή κυρώσεων για την αγορά τους, ειδικά αυτές που σχετίζονται με τα F-35, δεν είναι σύμφωνες με το πνεύμα της συμμαχίας.   

Ο Ακάρ, επιτέθηκε και στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας ότι είναι υποκριτική η στάση να κατακρίνει την Τουρκία για καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. «Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα; Οι απόστολοι της δημοκρατίας δεν πρέπει πλέον να είναι υποκριτικοί» ανέφερε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων,  που αποδίδεται από την Άγκυρα στο PKK.