Αυτοκτόνησε ο ύποπτος που είχε μεταδώσει ζωντανά στο Facebook την δολοφονία ηλικιωμένου

 
Αυτοκτόνησε κατά την διάρκεια καταδίωξης ο καταζητούμενος της δολοφονίας ενός ηλικιωμένου που την μετέδωσε ζωντανά στο Facebook

Ενημερώθηκε: 18/04/17 - 20:40

Κλίβελαντ: Ο άνδρας που, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάρτησε στο Facebook ένα βίντεο που τον δείχνει να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ, αυτοκτόνησε μετά από "σύντομη καταδίωξη" από αστυνομικούς στην Πενσιλβάνια.

AdTech Ad

Ο Στιβ Στίβενς καταζητείτο από τις αρχές για την αναίτια δολοφονία του Ρόμπερντ Γκόντγουιν Σίνιορ, 74 ετών, την Κυριακή, στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του και ανάρτησε το βίντεο του φόνου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό του. Μάλιστα το FBI τον χαρακτήριζε "ένοπλο και επικίνδυνο" και προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε πληφορορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια στο Twitter, αστυνομικοί εντόπισαν τον Στίβενς στην Κομητεία Ίρι, το πρωί της Τρίτης. "Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Στίβενς αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε", προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια συνέντευξη Τύπου.

Στο επίμαχο βίντεο, ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και "ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο". Ωστόσο οι αρχές δεν τον θεωρούσαν ύποπτο για άλλους φόνους και, όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ποινικό μητρώο.

Ερωτηματικά στα κενά ελέγχου του Facebook

Το βίντεο από τη δολοφονία του 74χρονου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων βίαιων εγκλημάτων που έχουν μεταδοθεί μέσω του Facebook, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Την Δευτέρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις που περιέχουν βίαιο υλικό. Το βίντεο με τη δολοφονία του Γκόντγουιν παρέμεινε στον ιστότοπο, προσβάσιμο στους χρήστες, επί σχεδόν δύο ώρες.