Αυξήθηκαν οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία μετά το Brexit

 
Αυξήθηκαν οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία μετά το Brexit

Ενημερώθηκε: 08/08/16 - 13:19

Οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία αυξήθηκαν τον μήνα μετά την ψήφο της χώρας υπέρ του Brexit καθώς οι ξένοι επισκέπτες προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για φθηνότερες διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της υποτίμησης της στερλίνας.

Οι κρατήσεις σε πτήσεις με προορισμό τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 4,3% στις 28 ημέρες έως τις 21 Ιουλίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, αντιστρέφοντας την τάση που παρατηρήθηκε τον μήνα πριν το δημοψήφισμα όταν οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 2,8%.

Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου οδήγησε σε πτώση της λίρας κατά περίπου 10% έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθιστώντας φθηνότερα τα ταξίδια στη χώρα για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Η ForwardKeys απέδωσε την αύξηση των κρατήσεων για τη Βρετανία στην αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Το Brexit είχε έναν άμεσο, θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερες των αναμενόμενων αφίξεις», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys Ολιβιέρ Χάγερ.

Οι κρατήσεις από χώρες εκτός της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 8,6% στις 28 ημέρες μετά το Brexit συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, έχοντας μειωθεί κατά 0,1% τον μήνα πριν το Brexit, χάρη κυρίως στους επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι κρατήσεις από Ευρωπαίους ήταν κατά 1,8% χαμηλότερες το μήνα μετά το Brexit σε ετήσια βάση, σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με τη μείωση κατά 6,8% που παρατηρήθηκε το μήνα πριν το Brexit.

Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα μπορούσε να ενισχύσει τους τουριστικούς προορισμούς, τους ξενοδόχους, τα εστιατόρια και τα καταστήματα σε όλη τη Βρετανία, κάποια από τα οποία ήδη αναμένουν να ωφεληθούν από τον υψηλότερο αριθμό των ίδιων των Βρετανών που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους.