Το Βέλγιο απέλασε δεκάδες Ρώσους κατασκόπους, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας

 
Το Βέλγιο απέλασε δεκάδες Ρώσους κατασκόπους, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ενημερώθηκε: 04/03/24 - 13:28

Στην αποκάλυψη ότι το Βέλγιο απέλασε δεκάδες Ρώσους κατασκόπους τους τελευταίους μήνες, προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρόο. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο rtl, ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο ρωτήθηκε αν το Βέλγιο πρέπει να φοβάται τις προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία: «Τους τελευταίους μήνες, το Βέλγιο απέλασε δεκάδες λεγόμενους Ρώσους διπλωμάτες. Κάνω λόγο για λεγόμενους διότι στα χαρτιά είναι διπλωμάτες. Ξέρουμε καλά ότι κάνουν άλλες δραστηριότητες στο Βέλγιο», με τον δημοσιογράφο να επανέρχεται ρωτώντας εάν κάνει λόγο για κατασκόπους. «Είναι ξεκάθαρο, ναι. Πρόκειται για ενέργειες κατασκοπείας, ενέργειες αποσταθεροποίησης» σημείωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι σε ό,τι αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις, πολύ συχνά, όταν παίρνουμε θέση εναντίον της Ρωσίας, οι ιστοσελίδες μας δέχονται επίθεση τις επόμενες ώρες» συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, σε ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «είναι ο Πούτιν που πληρώνει». Συμπλήρωσε ότι «το Βέλγιο βρήκε μια έξυπνη λύση. Η βοήθεια στην Ουκρανία πληρώνεται με τη φορολόγηση των χρημάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βέλγιο.

Η Ρωσία έχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στο Βέλγιο, (…) χρησιμοποιούμε το 100% του φόρου γι’ αυτό. Δεν χρηματοδοτείται από τον Βέλγο φορολογούμενο. Είναι ο Πούτιν που πληρώνει για τον πόλεμο που πρέπει να κάνει η Ουκρανία εναντίον του». Σχετικά με τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν είναι κάτι νέο καθώς και ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.«Αυτή τη στιγμή είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και εναντίον όλων εκείνων που εκπροσωπούν την Ευρώπη» επισήμανε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ