Βίντεο ντοκουμέντο με τουρκικούς τσαμπουκάδες σε Ελληνικά και σκάφη της Frontex στη νήσιο Παναγιά

Βίντεο ντοκουμέντο με τουρκικούς τσαμπουκάδες σε Ελληνικά και σκάφη της Frontex στη νήσιο Παναγιά
Ενημερώθηκε: 21/05/20 - 21:50

Σε ένα ακόμα αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Η Τουρκία συνεχίζοντας την πολιτική των «τσαμπουκάδων» προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 21/5 σε μια επικίνδυνη παρενόχληση ελληνικών σκαφών, αλλά -και αυτή τη φορά- σκάφους της Frontex.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας politischios.gr, ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. 

 

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση. 

Και τα δύο σκάφη της γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η ακτοφυλακή της γείτονος εδώ και 3 μήνες έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται σε κάθε κλήση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για περισυλλογή μεταναστών εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και αρκούμενη σε παραγωγή προπαγανδιστικού υλικού, που εντέχνως προωθεί σε Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας. 

​​​​ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ