Βρετανία: Ένας χρόνος από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

 
queen elizabeth CAROLOS

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 08/09/23 - 16:53

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ και η σύζυγος του βασίλισσα Καμίλα τίμησαν την πρώτη επέτειο από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στην εκκλησία όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη τελετή.

Ο Κάρολος και η Καμίλα που βρίσκονται στη θερινή κατοικία τους και αγαπημένο καταφύγιο της εκλιπούσης Ελισάβετ στο Μπάλμοραλ της Σκοτίας, μετέβησαν στο κοντινό Κράθι Κιρκ για να τιμήσουν τη ζωή και την υπηρεσία της πρώην μονάρχη στο έθνος, που βασίλεψε για 70 χρόνια πριν πεθάνει ειρηνικά στο σπίτι της στο Μπάλμοραλ στις 8 Σεπτεμβρίου πέρυσι.

Στη συνέχεια, το βασιλικό ζεύγος συνομίλησε με το προσωπικό, τα μέλη του βασιλικού νοικοκυριού και τους κατοίκους από την κοντινή πόλη Μπάλατερ, που έβλεπαν τη βασίλισσα ως “δική τους” καθώς περνούσε εκεί αρκετό χρόνο ετησίως.

Οι τελευταίοι 12 μήνες χαρακτηρίστηκαν ως ιδιαίτερα «σημαντική» περίοδος για τον νέο βασιλιά καθώς δίνουν το στίγμα της νέας μοναρχίας. Ο πρώτος χρόνος πέρασε όπως αναμενόταν χωρίς δραστικές αλλαγές ώστε να σηματοδοτήσει την ζητούμενη ήπια αλλαγή στη μοναρχία.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ και Ουίλιαμ, ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα παρευρισκόμενοι στην λειτουργία του καθεδρικού ναού του St Davids στην Ουαλία.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ