Δημόσια ακρόαση στο Κογκρέσο για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

 
Ρίχνουν φως στη συνωμοσιολογία Τραμπ

Ενημερώθηκε: 20/03/17 - 12:01

Με την ελπίδα να ρίξουν φως στο παρασκήνιο της προεδρίας Τραμπ προσέρχονται ο αρχηγός του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και της NSA Μαικ Ρότζερς.

Οι σχέσεις του 42ου Προέδρου των ΗΠΑ με την Ρωσία, οι κατηγορίες για παρακολούθηση του Πύργου Τράμπ από τον Μπαράκ Ομπάμα (ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία γι αυτό), και οι διαρροές των μειλ του Δημοκρατικού Κόμματος πριν τις εκλογές έρχονται στο επίκεντρο.

Τον Ιανουάριο, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών συμπέραναν ομοφώνως ότι, όχι μόνο η Ρωσία έκανε πειρατεία στα emails στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά ότι το έκανε κυρίως για να ευνοηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ ως προεδρικός υποψήφιος.

Ο Ντέιβιν Νούνες, μαζί με άλλα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κονγκρέσο, προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση προς το θέμα των διαρροών προς τον αμερικανικό Τύπο από μέλη των υπηρεσιών Πληροφοριών «για να βλάψουν την κυβέρνηση Τραμπ».

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα φωτίσει την προέλευση της διαρροής που αποκάλυψε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ είπε ψέματα για τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία. Ο Τραμπ δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις αποκαλύψεις και αναγκάσθηκε να αποχωρισθεί τον Μάικλ Φλιν, μόλις δύο εβδομάδες μετά την είσόδό του στον Λευκό Οίκο.

Εάν οι υπηρεσίες Πληροφοριών μπορούν να εντοπίσουν τις επικοινωνίες ανάμεσα σε έναν αμερικανό και έναν ξένο πολίτη, δεν είναι αποδεκτή η αποκάλυψη του ονόματος του Αμερικανού, δήλωσε ο Νούνες.

Αντιπερισπασμός

Στις αρχές του Μαρτίου, σε μία σειρά πρωινών Tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι τον παρακολουθούσε πριν και μετά τις εκλογές. Ο Τραμπ υποσχέθηκε να φέρει στοιχεία, αλλά δεν επανήλθε.
Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν αποδείξεις για παρακολουθήσεις, παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Ντέβιν Νούνες.

Ο Τραμπ όμως δεν εγκαταλείπει, επαναφέροντας το θέμα υπό μορφήν χοντροκομμένου αστείου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αγγελα Μέρκελ. Ο Σον Σπάισερ προσπαθώντας να δικαιολογήσει το νέο ατόπημα του αμερικανού Προέδρου δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την πιστότερη σύμμαχο των ΗΠΑ, υιοθετώντας τη συνωμοσιολογική θέση που κατηγορεί μία βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών ότι κατασκόπευε για λογαριασμό του Μπαράκ Ομπάμα. Την οργισμένη αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε μία αποσαφήνιση του Λευκού Οίκου, που δημιούργησε σύγχυση. Δεν υπήρξε αίτηση για συγγνώμη , ούτε απόσυρση του ισχυρισμού.

Η πολεμική διχάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και πολλοί βουλευτές ζητούν να τεθεί τέλος. Ο Ουίλ Χερν, Ρεπουμπλικανός της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε χθες από τον Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη.

«Το FBI οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πάντα, διότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει ατιμώρητα και αυτό είναι πολύ επιζήμιο», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής των Δημοκρατικών της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε στον πρεσβευτή του Ισραήλ για την αεροπορική επίθεση στην Παλμύρα της Συρίας

ΗΠΑ: Για ψευδή απειλή περί βόμβας και κλοπή αυτοκινήτου κατηγορείται ο επίδοξος εισβολέας στο Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ τρομάζει τον Στίβεν Χόκινγκ