Δολοφονίες «τρομοκρατών» εκτός Τουρκίας προανήγγειλε ο Ερντογάν - Πού εμπλέκεται η χώρα μας

Δολοφονίες «τρομοκρατών» εκτός Τουρκίας προανήγγειλε ο Ερντογάν - Πού εμπλέκεται η χώρα μας
Ενημερώθηκε: 31/10/19 - 13:00

Την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Μπαγκντάντι από τις ΗΠΑ, όπως και παρόμοιες στο παρελθόν (Οσάμα Μπιν Λάντεν) , προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν για να εξουδετερώσει αντιπάλους του, τους οποίους ο ίδιος χαρακτηρίζει τρομοκράτες. “Αφού το κάνουν οι ΗΠΑ, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς” η λογική του Ερντογάν που διεκδικεί για την Τουρκία ρόλο παγκόσμιας δύναμης.

 Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι η Τουρκία  δικαιολογείται “να εξοντώνει άτομα που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες ακόμη κι εκτός του  έδαφος της” και πρόσθεσε ότι  “ελπίζει  σύντομα να έχει καλά νέα” για τέτοιου είδους εκτελέσεις.

“Ορισμένες χώρες εντοπίζουν  και εξαλείφουν τους τρομοκράτες που θεωρούν ως απειλή για την εθνική τους ασφάλεια οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Αν συμβαίνει αυτό, αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτό ότι και η Τουρκία έχει το ίδιο δικαίωμα “, είπε ο Ερντογάν.

Το ερώτημα που προκύπτει, ποιος είναι ο στόχος/οι; 

Να υπενθυμίσουμε ότι “τρομοκράτες” έχουν χαρακτηρίσει και τους 8 στρατιωτικούς τους που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, τους οποίους ο Ερντογάν έχει επικηρύξει και οι Ελληνικές αρχές περιμένουν μια τέτοια δράση.

Μην ξεχνάμε ότι της Τουρκάις δεν της λείπει το θράσος, κάτι που το νιώσαμε ως χώρα όταν άρπαξε τον Οτσαλάν μέσα από τα χέρια μας(!!!) εκμεταλλευόμενη τον ανικανότητα και τη δειλία της κυβέρνησης Σημίτη.

Βεβαια οι [8» δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέορυν την Τουρκία, οποία έχει μόνιμα στο στόχαστρό της στελέχη των Κούρδων.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν την ώρα που στην Ουάσινγκτον υποδέχονται το διοικητή των Κούρδων Μαζλούμ Κομπάνι. Επίσκεψη που έχει ενοχλήσει την Άγκυρα.

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και άλλοι γερουσιαστές των Η.Π.Α. ζήτησαν να δοθεί στον Κομπάνι  βίζα για να μπορέσει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και να ενημερώσει το Κογκρέσο για γεγονότα στη Συρία.