Επέτειος Απόπειρας Πραξικοπήματος στην Τουρκία με φιέστες και χιλιάδες απολύσεις στο όνομα της «δημοκρατίας»

Επέτειος Απόπειρας Πραξικοπήματος στην Τουρκία με φιέστες και χιλιάδες απολύσεις στο όνομα της «δημοκρατίας»
Ενημερώθηκε: 15/07/17 - 13:51

Ακόμα και με απειλές φυλάκισης που θυμίζουν Β. Κορέα το καθεστώς Ερντογάν επιβάλει στους δημόσιους λειτουργούς την συμμετοχή τους στους εορτασμού για την 1η επέτειο από την απόπειρα του «πραξικοπήματος»…

Η γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα τανκς και διαδραματίστηκαν μάχες, πλέον έχει μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» και έκλεισε για τις εκδηλώσεις του καθεστώτος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μάλιστα, έδωσε εντολή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι Νομάρχες της χώρας αλλά και όλο το προσωπικό που εργάζεται για το υπουργείο να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις επετειακές εκδηλώσεις, αλλιώς του απειλεί με φυλακή!

Ο Ερντογάν γιορτάζει το φιάσκο που αποκαλεί «δημοκρατία» με ακόμα 7.000 απολύσεις

 

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας, άλλοι 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις δουλειές τους τις παραμονές της πρώτης επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Συνολικά 7.395 υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ μόλις 312 δημόσιοι υπάλληλοι επέστρεψαν πάλι στην εργασία τους.  Η κατηγορία των απομακρύνσεων είναι «δεσμοί με τρομοκρατικές οργανώσεις ή ομάδες που δρουν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Οι περισσότεροι απολυθέντες είναι από την αστυνομία, όπου εκδιώχθηκαν 2.303 αστυνομικοί. 418 υπάλληλοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, 45 από το υπουργείο Εξωτερικών, 102 από το υπουργείο Παιδείας, 789 από το υπουργείο Υγείας, 551 από τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων, 1486 από το υπουργείο Εσωτερικών και 546 από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Ανάμεσα στους αναπεμφθέντες είναι και ο μέχρι το πραξικόπημα Νομάρχης Κων/λης, Αβνί Μουτλού. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και απόστρατους αξιωματικούς που έχασαν το βαθμό τους, πρυτάνεις και πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Χακάν Σουκούρ και ο Αρίφ Ερντέμ…

Σχετικά Θέματα:

Κουρτουλμούς: Η απόπειρα πραξικοπήματος δεν ήταν ελεγχόμενη από την κυβέρνηση

Επίθεση της Άγκυρας στον Αλέξη Τσίπρα: Του επιστρέφουμε τους ακατάλληλους χαρακτηρισμούς

Τουρκία: Ένας χρόνος μετά το πραξικόπημα: Διαβάστε πόσους έδιωξε ο Ερντογάν