Ερντογάν: Το Oruc reis θα επιστρέψει

 
Ερντογάν: Η Τουρκία απέσυρε το Ορούτς Ρέις για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Αθήνα

Ενημερώθηκε: 18/09/20 - 16:33

Τουρκία: Θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτακη;» αναρωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλωντας στους δημοσιοραφους μετά την προσευχή της Παρασκευής και πρόσθεσε: «Τι είναι σημαντικό για εμάς, υπό ποιες συνθήκες και τι θα συζητήσουμε; Εάν πρόκειται να συζητήσουμε τι έκαναν στο Καστελοριζο ως επιβολή, δεν υπάρχει ανάγκη... Αλλά αν Έλληνας Πρόεδρος έρθει στο νησί και κάνει μια επίδειξη δύναμης, θα κάνουμε μια μεγαλύτερη» απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναμασώντας την καραμέλα του διαλόγου ο Ερντογάν είπε οτι πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία και η Τουρκία απέσυρε το Oruç Reisστο λιμάνι για συντήρηση, «ώστε η Ελλάδα να καλωσορίσει αυτήν την ευκαιρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την έρευνά μας. Όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές, το Oruç Reis θα επιστρέψει στα καθήκοντά του»

Ο Ερντογάν είπε ότι πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έχουν μεσολαβήσει. «Είχαμε επαφές με τον Καγκελάριο Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ, Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Σάντσεθ και της Ιταλιας, Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη, με τηλεδιάσκεψη η δια ζώσης; Τι είναι σημαντικό για εμάς, υπό ποιες συνθήκες και τι θα συζητήσουμε; Εάν πρόκειται να συζητήσουμε τι έκαναν στο Καστελοριζο ως επιβολή, δεν υπάρχει ανάγκη», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ