Ευρωεκλογές 2019-Ιταλία: Η Λέγκα του Σαλβίνι αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα

 
Ευρωεκλογές 2019-Ιταλία: Η Λέγκα του Σαλβίνι αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα

Ενημερώθηκε: 27/05/19 - 02:51

Ευρωεκλογές 2019-Ιταλία: Σε κυρίαρχο της Ιταλικής πολιτικής σκηνής εξελίσσεται η Λέγκα του Σαλβίνι καθώς απο το 17% στις βουλευτικές εκλογές του 2018 φαίνεται να λαμβάνει 26,0 ως το 31,0% σύμφωνα με τα exit poll.

Μάλιστα, η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό του εταίρο, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάγιο, που έχει απολέσει σχεδόν το ένα τρίτο της εκλογικής του βάσης μέσα σε έναν χρόνο, (18,5% ως 23,0%, σύμφωνα με τα exit poll, από 32% στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και 21,1% πριν από πέντε χρόνια).

Αν επιβεβαιωθεί, το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να μεταβάλει σημαντικά την ισορροπία ισχύος στην ιταλική κυβέρνηση συμμαχίας, η οποία σπαράσσεται από έριδες, αλλά και να δώσει περισσότερη εξουσία στον ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, που επιδιώκει να τεθούν σε εφαρμογή φοροαπαλλαγές πιθανόν παραβαίνοντας τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δημοσιονομικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η σκληρή στάση του Σαλβίνι, ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης, πιστεύεται ότι συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού της Λέγκας. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος η ακροδεξιά παράταξη του Σαλβίνι συγκέντρωνε έως και το 37% των ψήφων, κάτι που υποδεικνύει ότι η ορμή του ανασχέθηκε κατά τι έπειτα από μήνες ταχείας ανόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ