Φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο της Τουλούζ

 
Φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο της Τουλούζ

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Η Γαλλική Αστυνομία εκκένωσε πριν από λίγο το αεροδρόμιο στην Τουλούζ μετά από πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτκού μηχανισμού, ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι ταξιδιώτες έφυγαν έντρομοι από τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου στην Τουλούζ, μετά την αστυνομική διαταγή για εκκένωση.

Οι Γαλλικές αρχές ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το αεροδρόμιο για την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών ενώ επιχειρούσε ταυτόχρονα ειδική ομάδα πυροτεχνουργών που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εντόπισε ύποπτα αντικείμενα και για αυτό θα προχωρούσε σε ελεγχόμενες εκρήξεις.

Το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη νότια Γαλλία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί για να γίνει επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η μεθοριακή αστυνομία, καθώς η Γαλλία βρίσκεται στην κατάσταση υψίστου συναγερμού Vigipirate, την επομένη των φονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να ταξιδέψει δήλωσε ότι το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις από τις 07:00 τοπική ώρα και όλος ο κόσμος εξακολουθούσε να βρίσκεται έξω από αυτό λίγο μετά τις 08:00.

"Προχωρούμε σε μια επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Λίγη ώρα αργότερα άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο αφού αποδείχτηκε πως επρόκειτο για φάρσα.

 Επίθεση στις Βρυξέλλες: Αναγνώρισαν τους δύο βομβιστές

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Συνέλαβαν υπόπτους για τρομοκράτες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους αμερικανούς για νέες επιθέσεις μετά τις Βρυξέλλες