Γερμανική πρόκληση! Θα δώσουν 32 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσουν την τουρκική ακτοφυλακή

Γερμανική πρόκληση! Θα δώσουν 32 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσουν την τουρκική ακτοφυλακή
Ενημερώθηκε: 04/03/20 - 17:39

Είναι τουλάχιστον πρόκληση η είδηση που είδε σήμερα ο φως της δημοσιότητας, ότι η Γερμανία θα εκταμιεύσει 32 εκατ. ευρώ για να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ικανότητα της τουρκικής ακτοφυλακής!

Προφανώς το Βερολίνο θέλει να αναβαθμίσει την δυνατότητα της τουρκικής ακτοφυλακής να μπορεί συνοδεύειμε τα σκάφη της μετανάστες και πρόσφυγες να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Δεν είναι λίγα τα ντοκουμέντα που σκάφη των Τούρκων συνοδεύουν του δουλέμπορους οι οποίοι αποβιβάζουν στα ελληνικά νησιά Αφγανούς, Ιρακινούς, Ιρανόυς, αλλά και αφρικανούς.

Το τελευταίο οπτικό ντοκουμέντο ήταν πριν από δύο ημέρες. Δείτε το βίντεο:

 

Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, η λέμβος με τους αλλοδαπούς συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του Ελληνικού σκάφους του Λιμενικού να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Για το θέμα θα αποφασίσει σήμερα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα BILD, από την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών προς την Bundestag προκύπτει ότι η ίδια η Καγκελάριος έχει προσωπικά δεσμευθεί στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την παροχή αυτής της ενίσχυσης. «Η Τουρκία ζήτησε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο να υπάρξει εντατικοποίηση της διμερούς υποστήριξης της τουρκικής Ακτοφυλακής», αναφέρει το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, ενώ διευκρινίζεται ότι «η ανάγκη ήταν απρόβλεπτη» και ότι «ο χρόνος πιέζει», ιδίως ενόψει της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών την άνοιξη, η οποία θα ευνοήσει τις μεταναστευτικές ροές από την θάλασσα.

Πάντως, παρά το γεγονός, ότι όλη η Ευρώπη, γνωρίζει σήμερα την πρόκληση του Ερντογάν με το μεταναστευτικό, στο έγγραφο αυτό αναφέρεται με κυνικότητα, ότι οι δαπάνες «είναι αναπόφευκτες», καθώς διαφορετικά «θα πληγούν σοβαρά κρατικά συμφέροντα πολιτικής φύσης», τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ποια είναι..!