Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 20/06/19 - 02:10

Αλβανία: Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία τόσο η ένταση στη χώρα αυξάνεται κατακόρυφα. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της χώρας, Ίλιρ Μέτα, προσπαθεί να τις ακυρώσει με ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο όμως κρίθηκε παράνομο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις μποϊκοτάρουν.

Χθες, Τετάρτη 19/6, σε δεκάδες δήμους της Αλβανίας, που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, ξέσπασαν επεισόδια. Οι συγκεκριμένοι δήμοι ζητούν από την κεντρική εκλογική επιτροπή να εκκενώσει τους χώρους, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα.

 

Οι διαδηλωτές πολιορκούν εκλογικά τμήματα και συγκρούονται άγρια με αστυνομικούς που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Σε κάποιες περιοχές, οι αστυνομικοί δεν προέβαλαν αντίσταση και επέτρεψαν στους διαδηλωτές να μπουν σε εκλογικά τμήματα, να αρπάξουν και να κάψουν εκλογικό υλικό. Αλλού, οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να εισβάλουν με τη βία και να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Σε κάποιες άλλες πόλεις, όπου οι συγκεντρωμένοι ήταν λιγότεροι, η αστυνομία κατάφερε να τους κρατήσει μακριά από τα εκλογικά τμήματα. Από τα επεισόδια έχουν καταγραφεί τραυματισμοί, ενώ δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και πολλοί πρώην βουλευτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkan Insight.

Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές

Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές

Χάος στην Αλβανία: Αιματηρά επεισόδια πριν τις δημοτικές εκλογές

ΠΗΓΗ: reporter.al, balkaninsight.com