Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Τουρκία - Σκλήρη αντίδραση μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «ο Μακρόν χρειάζεται ψυχίατρο»

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της από την Άγκυρα - Σκληρή αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι «ο Μακρόν χρειάζεται ψυχίατρο»
Ενημερώθηκε: 24/10/20 - 20:56

Νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας προκαλούν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τούρκος Προέδρος επέτεθη, για μία ακόμα φορά, κατά του Γάλλου ομολόγου του, σκληρές και απαράδεκτες εκφράσεις, λέγοντας του ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Το Παρίσι αντέδρασε άμεσα ανακαλώντας για διαβουλεύσεις τον πρέσβη της. 

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε σήμερα τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας:

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», ανέφερε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Η Γαλλία σημειώνει, επιπλέον, την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

Η γαλλική προεδρία ζήτησε εκ νέου σήμερα «η Τουρκία να βάλει τέλος στις επικίνδυνες περιπέτειές της στη Μεσόγειο και την περιοχή» και κατήγγειλε την «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Άγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Αξιώσεις έχουν τεθεί. Ο Ερντογάν έχει δύο μήνες για να απαντήσει. Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν στο τέλος του έτους», ανέφερε επίσης το Ελιζέ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιώντας σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας, είπε ότι «Πιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο».

Να θυμίσουμε ότι ο Μακρόν σε πρόσφατες δηλώσεις του, μετά τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμιστή, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση από τον καθηγητή των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, είχε δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό» για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ