Η Κίνα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για βοήθεια στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία

 
κινα

Ενημερώθηκε: 14/06/24 - 09:25

Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διεξάγεται ανοιχτά και σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), καθώς το Πεκίνο ασκεί αυστηρό έλεγχο στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης, δήλωσε στο TASS ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρασκευή.

"Η Κίνα δεν είναι δημιουργός ενός μέρους στην κρίση της Ουκρανίας. Έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε συνομιλίες για ειρήνη. Η Κίνα δεν παρέχει όπλα στα μέρη της σύγκρουσης και ελέγχει αυστηρά την εξαγωγή ειδών διπλής χρήσης, η οποία επικροτείται ευρέως από τη διεθνή κοινότητα», είπε ο διπλωμάτης σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η Κίνα φέρεται να βοηθά τη Ρωσία στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

"Το κανονικό μας εμπόριο με τη Ρωσία γίνεται από πάνω. Είναι συνεπές με τους κανόνες του ΠΟΕ και τις αρχές της αγοράς και δεν στοχεύει κανένα τρίτο μέρος", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είπε: «Η Κίνα δεν παρέχει όπλα αλλά την ικανότητα να παράγει αυτά τα όπλα [στη Ρωσία], την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη για να το κάνει, άρα στην πραγματικότητα βοηθάει τη Ρωσία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δεν έδωσε λεπτομέρειες για να υποστηρίξει τη δήλωσή του σχετικά με την υποτιθέμενη βοήθεια της Κίνας στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ