«Η Ρωσία συζητά με τους συμμάχους της την ανάπτυξη όπλων μεγάλου βεληνεκούς»

 
tank

Ενημερώθηκε: 19/06/24 - 20:09

Η Ρωσία συζητά με τους στενότερους εταίρους της το θέμα της ανάπτυξης όπλων μεγάλου βεληνεκούς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο Ριάμπκοφ είπε στο TASS σε συνέντευξή του ότι η Μόσχα έχει τους "στενότερους εταίρους" τόσο στην Ασία όσο και στη Λατινική Αμερική με τους οποίους "η κατάσταση ασφαλείας επεξεργάζεται ουσιαστικά, όχι μόνο σε επίπεδο ανταλλαγής αξιολογήσεων".

«Δεν υπάρχει τίποτα νέο σε αυτό», ανέφερε το TASS, επικαλούμενο τον Ριάμπκοφ. «Το θέμα (τοποθέτηση όπλων μεγάλου βεληνεκούς) τίθεται ... με αρκετούς εταίρους μας».

Ο Ριάμπκοφ δεν κατονόμασε καμία χώρα και είπε ότι οι συζητήσεις πραγματοποιούνται "με πλήρη σεβασμό" για τις υποχρεώσεις που ενδέχεται να φέρουν οι χώρες βάσει των διεθνών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις οποίες η Ρωσία δεν είναι μέρος.

Ο Ριάμπκοφ είπε επίσης στο TASS ότι οι διπλωματικές επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν περιοριστεί στο απόλυτο ελάχιστο, για να ασχολούνται κυρίως με θέματα πρεσβειών, βίζας και ανθρωπιστικών θεμάτων, και ότι μπορεί να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο.

«Οι επαφές μας με τους Αμερικανούς μειώνονται στο απόλυτο ελάχιστο, τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς το περιεχόμενο», ανέφερε το TASS επικαλούμενο τον Ριάμπκοφ. «Όσο για τα πολιτικά θέματα... δεν υπάρχει τίποτα εκτός από επεισοδιακές επαφές στο περιθώριο διεθνών οργανισμών».

Ο Ριάμπκοφ είπε επίσης ότι οι διπλωματικές σχέσεις μπορεί να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο ως απάντηση στις κινήσεις των ΗΠΑ να κατασχεθούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή: euronews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ