ΗΠΑ : Ο Μπλίνκεν αναβάλλει την επίσκεψη στο Πεκίνο λόγω του κινεζικού «κατασκοπευτικού» μπαλονιού (ΒΙΝΤΕΟ)

 
μπλινκεν

Ενημερώθηκε: 03/02/23 - 18:28

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό κινεζικού «κατασκοπευτικού» μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπλίνκεν δεν ήθελε το περιστατικό αυτό να κυριαρχήσει στις συναντήσεις του με Κινέζους αξιωματούχους, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι το ταξίδι θα αναβληθεί.

Νωρίτερα, το Πεκίνο έδωσε τη δική του απάντηση για το μπαλόνι που εντοπίστηκε πάνω από τις ΗΠΑ λέγοντας πως είναι ένα «αερόπλοιο» το οποίο εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ «λόγω ανωτέρας βίας» και χρησιμοποιείται για ερευνητικούς, κυρίως μετωρολογικούς σκοπούς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαναπό την πελυρά του ότι το αερόστατο που είδαν να κινείται πάνω από το εναέριο χώρο των ΗΠΑ, ήταν στην πραγματικότητα μια συσκευή «παρακολούθησης μεγάλου υψομέτρου». 

Εκνευρισμός και στον Καναδά

Εν τω μεταξύ ο Καναδάς κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας μετά τον εντοπισμό ενός κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής σύμφωνα με την Οτάβα, δήλωσε εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε με σθένος τη θέση μας στους Κινέζους αξιωματούχους μέσω πολλαπλών διαύλων», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ