Ιράν: Δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες στο ελικόπτερο του Ραϊσί σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα

 
Ιράν: Δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες στο ελικόπτερο του Ραϊσί σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα

Ενημερώθηκε: 24/05/24 - 08:13

Το Γενικό Επιτελείο των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην οποία αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες στα συντρίμμια. «Το ελικόπτερο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του στο βουνό».

Η έκθεση επανέλαβε επίσης ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν με τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci εντόπισε τα συντρίμμια.

Ακόμη, από την έκθεση προκύπτει ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με το πλήρωμα δύο άλλων ελικοπτέρων 90 δευτερόλεπτα πριν από το ατύχημα. «Το ελικόπτερο του Ραϊσί συνέχισε να πετά κατά μήκος της προσχεδιασμένης διαδρομής και δεν παρέκκλινε από την καθορισμένη πορεία πτήσης».

Στις 19/5, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσικαι τον υπουργό του Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συνετρίβη. Ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο της συντριβής. Ύστερα, τον θάνατο του Ραϊσί επιβεβαίωσε αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχσέν Μανσούρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ