Ισραηλινός υπουργός: Το Κατάρ ότι είναι σε μεγάλο βαθμό «υπεύθυνο» για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

 
Bezalel Smotrich

Πηγή Φωτογραφίας: AFP via Getty Images

Ενημερώθηκε: 25/01/24 - 17:30

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Bezalel Smotrich, στέλεχος της ακροδεξιάς, κατηγόρησε το Κατάρ, έναν από τους βασικούς παράγοντες στις διαπραγματεύσεις με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ότι είναι «υπεύθυνο» για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αναφέρει το France Presse.

«Το Κατάρ είναι μια χώρα που υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την τρομοκρατία», είπε. Το εμιράτο «είναι ο χορηγός της Χαμάς και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τις σφαγές που διέπραξε η Χαμάς εναντίον Ισραηλινών πολιτών», δήλωσε ο Μπέζαλελ Σμότριχ, ο οποίος ηγείται του κόμματος «Θρησκευτικού Σιωνισμού», στο X (πρώην Twitter).

«Ένα πράγμα είναι σαφές: το Κατάρ δεν θα εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε ό,τι συμβαίνει στη Γάζα μετά τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Η συζήτηση θερμαίνεται στο Ισραήλ σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς καθώς εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μεσολαβήσουν για να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία, να επιτραπεί η απελευθέρωση των ομήρων και να μεταφερθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στο παλαιστινιακό έδαφος.

Αντίθετα, το Κατάρ δήλωσε «απογοητευμένο», θεωρώντας τις δηλώσεις «ανεύθυνες και επιβλαβείς για τις προσπάθειες να σωθούν αθώες ζωές».

Η Ντόχα φιλοξενεί την πολιτική ηγεσία της Χαμάς και τα τελευταία χρόνια έχει παράσχει βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στον λαό της Γάζας, τον θύλακα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ