Ιταλία: Βίαιη ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα από ανήλικο-Oι φίλοι του βιντεοσκοπούσαν και γελούσαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιταλία: Βίαιη ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα από ανήλικο-Oι φίλοι του βιντεοσκοπούσαν και γελούσαν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 31/08/17 - 21:02

Βίαιη επίθεση δέχθηκε ένας πρόσφυγας από έναν ανήλικο, οι φίλοι του οποίου βιντεοσκόπησαν την όλη σκηνή με κινητό τηλέφωνο, σημειώθηκε στην περιοχή Άκουι Τέρμε, έξω από την πόλη Αλεσσάντρια της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Στο βίντεο φαίνεται ένας νέος ο οποίος πηγαίνει κοντά στον πρόσφυγα, στην μέση μιας πλατείας, του μιλά με προκλητικό τρόπο, λέγοντας του ότι «αν θέλει μπορεί να καλέσει την αστυνομία» και στο τέλος τον χτυπά και τον ρίχνει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κέφαλι, να υποστεί κρανιογκεφαλικές κακώσεις και να μείνει αναίσθητος.

Την όλη σκηνή, τράβηξαν με κινητό άλλοι νέοι, επιδοκιμάζοντας την προκλητική επίθεση, αναρτώντας το βίντεο στο διαδίκτυο. Οι καραμπινιέροι, βλέποντας τις εικόνες, εντόπισαν και ανέκριναν δυο δεκαεπτάχρονους, οι οποίοι καταγγέλθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για άσκηση σωματικής βίας και προτροπή σε εγκληματικές πράξεις. Αναμένεται να εντοπισθούν και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι της βίαιης αυτής επίθεσης.

Ο πρόσφυγας που δέχθηκε την επίθεση είναι επίσης ανήλικος και ζει και εργάζεται σε οργάνωση η οποία υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ένταξης στην περιοχή. Έπειτα από την επίθεση, ο ανήλικος πρόσφυγας μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.
Ο δήμαρχος του Άκουι Τέρμε, Λορέντσο Λουκίνι, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια κατάπτυστη πράξη», σημειώνοντας πως «η ταύτιση της πόλης του με την πράξη αυτή θα προκαλέσει αναμφίβολα μια τεράστια ζημιά».