Ήταν Εβραίος ο Χίτλερ; Που στηρίχθηκε ο Λαβρόφ για να το επικαλεστεί στην επίθεσή του κατά του Ζελένσκι;

 
Ήταν Εβραίος ο Χίτλερ;

Ενημερώθηκε: 02/05/22 - 22:14

Οι αναφορές του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για δήθεν εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ, με σκοπό να επιτεθεί στον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας «ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές»!

Μάλιστα, ο Ντανί Νταγιάν, πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ (Yad Vashem), του μνημείου του Ισραήλ για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που σφαγιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα, είπε ότι ο Λαβρόφ με τις επίμαχες δηλώσεις του διαδίδει «μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας που δεν έχει καμία βάση με την πραγματικότητα».

Που στηρίζονται όμως οι θεωρίες περί δήθεν εβραϊκής καταγωγής του Αδόλφου Χίτλερ;

Οι πρώτες φήμες κυκλοφόρησαν αρχές της δεκαετίας του 1920, στα καφέ του Μονάχου και ανέφεραν ότι ένας από τους παπούδες του Γερμανού δικτάτορα ήταν Εβραίος. Δέκα χρόνια αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1930, ο «κίτρινος τύπος» έξω από την Γερμανία υποδαύλιζε τις φήμες αυτές.

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος ο Χίτλερ δεν γνώριζε ποιος πραγματικά ήταν ο ένας από τους παπούδες του. Οι γονείς του ήταν ένας τελωνειακός υπάλληλος, ο Αλοΐσιος Χίτλερ και μητέρα του η Κλάρα Πελτσλ, τρίτη σύζυγος του Αλοΐσιου.

Ο Αλοΐσιος ήταν εξώγαμο παιδί μιας υπηρέτριας, της Άννας Μαρίας Σίκλγκρουμπερ, η οποία -σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν αρχές του 1920- υποτίθεται ότι εργαζόταν στο κτήμα ενός Εβραίου στο Γκρατς.

Η γιαγιά του Χ΄τλερ, Άννα Μαρία Σίκλγκρουμπερ

Η γιαγιά του Χίτλερ, Άννα Μαρία Σίκλγκρουμπερ.

Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, ο ίδιος ο Χίτλερ φέρεται να είχε δώσει εντολή στον τότε δικηγόρο του, Χανς Φρανκ, να κάνει μια μυστική έρευνα για την καταγωγή του.

Ο Χανς Φρανκ, διοικητής της Πολωνίας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και εγκληματίας πολέμου, στη Δίκη της Νυρεμβέργης είχε υποστηρίξει, ότι ερεύνησε τις ρίζες του Χίτλερ, όταν ένας ανηψιός του τελευταίου, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, τον εκβίασε ότι θα προβεί σε ενοχλητικές αποκαλύψεις για την οικογένειά του.

Χανς Φρανκ, διοικητής της Πολωνίας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και εγκληματίας πολέμου

Ο Χανς Φρανκ, διοικητής της Πολωνίας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και εγκληματίας πολέμου.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, που κυκλοφορούσαν τότε, ο Φρανκ λέγεται ότι ανακάλυψε επιστολές της γιαγιάς του Χίτλερ, της Μαρίας Άννα Σίκλγκρουμπερ, από τις οποίες προέκυπτε το γεγονός ότι εργαζόταν σε έναν Εβραίο στο πόλη Γκρατς της Αυστρίας και ότι ο γιος του τελευταίου την άφησε έγκυο το 1836, ένα χρόνο πριν φέρει στον κόσμο τον Αλοΐσιο Χίτλερ, πατέρα του Γερμανού Δικτάτορα.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε κάποιον ονόματι Γιόχαν Γκέοργκ Χίντλερ και όταν ο γιος της και πατέρας του αρχηγού των Ναζί, έγινε 39 ετών, τον καταχώρησε ως βιολογικό του πατέρα, αλλά λόγω ορθογραφικού λάθους από έναν ιερέα, γράφτηκε στα αρχεία ως Χίτλερ.

Φαίνεται όμως ότι τέτοια έρευνα δεν είχε γίνει ποτέ. Μάλιστα την απορρίπτει τελείως ο ιστορικός Ίαν Κέρσοου, ο οποίος θεωρεί απίθανο να είχε δώσει τέτοια εντολή ο Χίτλερ!

Τους ισχυρισμούς του Φρανκ, απορρίπτει και ο Αυστριακός ιστορικός Νικολάους φον Πρεράντοβιτς, ο οποίος είχε υποστηρίξει το 1957, ότι δεν υπήρχε ούτε ένας Εβραίος στο Γκρατς, όταν ζούσε εκεί η γιαγιά του Χίτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ έχει απορριφθεί οριστικά από τους σημερινούς ιστορικούς, αλλά η ταυτότητα του παππού του Χίτλερ εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινή και αδιευκρίνιστη, γεγονός, που μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, όπως στην περίπτωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες!