Κατά των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Ρέντσι τάσσεται ο Economist

 
Κατά των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Ρέντσι τάσσεται ο Economist

Ενημερώθηκε: 24/11/16 - 23:17

Κατά των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το ιταλικό συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, τάσσεται το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Economist.

Ιταλία

Σύμφωνα με το περιοδικό, η χρειάζεται όντως μεταρρυθμίσεις, «αλλά όχι εκείνες που προτείνει η κυβέρνηση Ρέντσι» και ενδεχόμενη παραίτηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού «δεν θα αποτελούσε τραγωδία», από την στιγμή που «μπορεί να συσταθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση, όπως συνέβη και άλλες φορές στο παρελθόν».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι το Economist τάχθηκε κατά του Brexit και κατά, επίσης, της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα, εκτιμά ότι «η Ιταλία πρέπει να ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα», κυρίως λόγω του ότι αν «περάσουν» οι συνταγματικές αλλαγές, η γερουσία δεν θα εκλέγεται, πλέον, από τους πολίτες, αλλά θα απαρτίζεται από μέλη των περιφερειακών συμβουλίων και δημάρχους. Το περιοδικό προσθέτει ότι οι πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Ιταλία, είναι, συχνά, οι πιο διεφθαρμένοι της χώρας.

Στο άρθρο επισημαίνεται, επίσης, ότι ο νέος ιταλικός εκλογικός νόμος επιτρέπει στο πρώτο κόμμα της χώρας, να εξασφαλίσει το 54% των εδρών. Κάτι που, συνεχίζει η εν λόγω ανάλυση, στην πραγματικότητα, στο μέλλον θα μπορούσε να ευνοήσει τον Μπέπε Γκρίλο των Πέντε Αστέρων και όχι τον Ματέο Ρέντσι που προώθησε τις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά Θέματα:

Ανταπόδοση “πυρών” από Ρέντσι: “Τον γερμανικό προϋπολογισμό πρέπει να αρχίσει να ελέγχει η ΕΕ”

Συνεχίζεται το προβάδισμα του “ΟΧΙ” στις δημοσκοπήσεις για το ιταλικό δημοψήφισμα