Κατάρ: Επιβάλλονται κυρώσεις πριν την εξακρίβωση των στοιχείων- Αυτό θα έχει συνέπειες

 
ΚΑΤΑΡ

Ενημερώθηκε: 18/12/22 - 17:47

Το Κατάρ προειδοποιεί για τον «αρνητικό αντίκτυπο» που θα μπορούσε να έχει η απόφαση να εμποδίσει την πρόσβαση της Ντόχα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις σχέσεις μεταξύ της χώρας του Κόλπου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενα μέτρο που ελήφθη ως αντίδραση στο σκάνδαλο που αφορά ορισμένους ευρωβουλευτές που κατηγορούνται για διαφθορά μετά από έρευνα της βελγικής δικαιοσύνης.

Η απόφαση να επιβληθεί «ένας τέτοιος περιορισμός που εισάγει διακρίσεις» πριν την ολοκλήρωση της έρευνας «θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία και στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για την ενέργεια, τη φτώχεια και την ασφάλεια».

Αυτό υπογράμμισε ένας διπλωμάτης του Κατάρ.

Η Ντόχα προειδοποιεί ιδιαίτερα τις βελγικές αρχές και επιμένει στην «ανακρίβεια» των πληροφοριών που χρησιμοποιούνται. «Απορρίπτουμε σθεναρά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά», δήλωσε ένας διπλωμάτης του Κατάρ.

«Το Κατάρ δεν ήταν το μόνο μέρος που κατονομάστηκε στις έρευνες, ωστόσο η χώρα μας έχει δεχθεί αποκλειστικά κριτική και επίθεση», συνεχίζει. «Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ανησυχία την επιλεκτική καταδίκη της χώρας μας αυτή την εβδομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας προκειμένου να αποδείξει τα γεγονότα μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών».

Η δήλωση υπογραμμίζει επίσης τη «στενή» σχέση που διατηρείται μέχρι τώρα με το Βέλγιο. «Τα έθνη μας συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και το Κατάρ είναι ένας σημαντικός προμηθευτής LNG στο Βέλγιο», τονίζει.

Με πληροφορίες από ansa.it

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ