Κατεχόμενα: Η μαριονέτα του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, εξελέγει με 51,74%

Κατεχόμενα: Η μαριονέτα του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, εξελέγει με 51,74%
Ενημερώθηκε: 18/10/20 - 20:49

Κατεχόμενα: Η μαριονέτα του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, εν μέσω απαράδεκτων προκλήσεων από την Τουρκία και υπό την προοπτική της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, «εξελέγει» απόψε με 51,74%.

Ο «αντι-Ερντογανικός» Μουσταφά Ακιντζί έλαβε ποσοστό 48,26%. Η συμμετοχή έφθασε στο 67,30%.

Η διαδικασία μπορεί να κύλησε, εν πολλοίς, ομαλά, αλλά η σκιά του Ερντογάν έπεφτε βαριά στην εκλογική διαδικασία και οι παρεμβάσεις του Τούρκου Προέδρου, προεκλογικά υπέρ του εκλεκτού του Τατάρ, δημιούργησαν το αναλόγο κλίμα ώστε να δημιουργηθεί το αποτελέσμα αυτό. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Στα κατεχόμενα, ξημερώνει πλέον εποχή Τατάρ-Ερντογάν και όλα είναι ρευστά σ' ότι αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό. 

Υπονοούμενα Ακιντζί για την εκλογική διαδικασία

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα, ο Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για την εκλογική διαδικασία και κατέδειξε ότι η εκλογή Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα».

Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων. 

Τον Τατάρ είχε μαζί του επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και τον Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP).

Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο δεν φαίνεται να κατάφερε να αντισταθεί στο θέλημα του Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας

Η πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα ήρθε διά μηνύματος του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Συγχαίροντας τον Ερσίν Τατάρ, ο Τσαβούσογλου τονίζει ότι θα δουλέψουν μαζί για την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. «Θα προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματα του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί», σημειώνει. 

ΠΗΓΗ: philenews.com