Λιβύη: Οι αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων για το τραγικό δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

 
livyh-troxaio

Ενημερώθηκε: 18/09/23 - 16:33

Θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στο Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, οι οποίοι συνέτρεξαν εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις συγκεχυμένες πληροφορίες, τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στη Λιβύη, ο κ. Μαρινάκης και αφού εξέφρασε τη συντριβή του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων είπε «Αυτό που μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι αυτή ήταν η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί».

Όσο για το αν τηρήθηκαν κανόνες ασφάλειας κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής είπε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πως οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα πριν γίνει η σχετική έρευνα και δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημέρωσει για τις συνθήκες του τροχαίου

Την οδύνη του για τον χαμό των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ενημέρωση για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, που πήγαν στην Λιβύη για να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης αναφέρει πως περιμένει κυβέρνηση από την κυβέρνηση να ενημερώσει για τις συνθήκες του τροχαίου και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί.

Επίσης σημειώνει πως περιμένει ενημέρωση για την αρχική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ για τις αρχικές πληροφορίες που έδωσε για «ελαφρούς τραυματισμούς», κάτι που το ΓΕΕΘΑ έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Θερμή συμπαράσταση στους τραυματίες

Ως Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των στρατιωτικών, που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη, ενώ βρισκόταν εκεί σε ανθρωπιστική αποστολή .

Εκφράζουμε ακόμη τη θερμή συμπαράστασή μας στους τραυματίες στρατιωτικούς της ίδιας αποστολής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται όπου επιβάλει το καθήκον, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τις αιτίες και τις συνθήκες του συμβάντος

Σε ανακοίνωσή του για το πολύνεκρο δυστύχημα με θύματα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των μελών της ελληνικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα, τις αιτίες και τις συνθήκες του συμβάντος, καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη μετακίνηση της αποστολής σε μια περιοχή που βρίσκεται εδώ και πάνω από 12 χρόνια στο “μάτι του κυκλώνα” των ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων και των εμφυλίων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ