Ληστεία Τίρανα: Αυτός είναι ο νεκρός δράστης και δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων από το 2013 ο ληστής ληστής που έπεσε νεκρός στην αιματηρή ληστεία του αεροδρομίου των Τιράνων-Πώς "στήθηκε" το κόλπο και τι πήγε λάθος (photo-video)
Ενημερώθηκε: 10/04/19 - 00:48

Αλβανία :Επικίνδυνος κακοποιός με πλούσιο ποινικό μητρώο, ο νεκρός ληστής στα Τίρανα με την ληστεία-μαμούθ των 10 εκατομμυρίων ευρώ, στο αεροδρόμιο Ρίνας.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Μurataj Admir, ο οποίος είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους 10 επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.

Μετά την απόδρασή του, στις 16 Μαΐου του 2013, είχε διαπράξει μια ακόμη ληστεία σε τράπεζα της Λαμίας, μαζί με έναν συμπατριώτη του, ενώ η λεία τους ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, λίγο καιρό αργότερα, συμμετείχε και σε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.

"

Μπόρεσε ωστόσο να διαφύγει στην χώρα του, περνώντας τα σύνορα και άγνωστο το πού θα βρισκόταν 6 χρόνια μετά, αν δεν είχε αυτή την κατάληξη

Μια άκρως επαγγελματική σε σχεδιασμό ληστεία

Η απόπειρα(όπως κατέληξε) ληστείας με λεία-μαμούθ 10 εκατομμυρίων ευρώ έγινε στο διάδρομο του αεροδρομίου Ρίνας των Τιράνων.  

Οι ένοπλοι μασκοφόροι που είχαν στρατιωτική περιβολή μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, και έκλεψαν τα χρήματα σε χρόνο-ρεκόρ.

"

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο που έγινε στόχος των ληστών είχε θέσει σε λειτουργία τις μηχανές του όταν οι τρεις άνδρες μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρεβρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

"

Άμεση, ωστόσο,  ήταν η επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, καθώς σε ανταλλαγές πυροβολισμών, περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο σκοτώθηκε τελικά ο Μurataj Admir, που έφερε ένα όπλο Καλάσνικοφ, τρεις σειρές σφαιρών και μία χειροβομβίδα. Κατά  τη φυγή τους οι άλλοι τρεις, πέταξαν τους σάκους με τα χρήματα, ωστόσο,άγνωστο μέρος των χρημάτων φαίνεται ότι το πήραν μαζί τους.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Στην καταδίωξή τους εξακολουθούν να συμμετέχουν περισσότεροι από 40 αστυνομικοί, ενώ οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απλωθεί σε όλη την πρωτεύουσα, όπου έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και οι οδοί από και προς τα Τίρανα έχουν κλείσει με οδοφράγματα.

Επιπλέον πληροφορίες  αναφέρουν ότι οι ληστές είχαν ένα λευκό φορτηγάκι με την επιγραφή “Hetimi tatimor”