Λονδίνο: Η επίθεση είναι"ισλαμιστικού χαρακτήρα". Ο δράστης έφερε πάνω του ψεύτικο μηχανισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία

Λονδίνο: Η επίθεση είναι"ισλαμιστικού χαρακτήρα". Ο δράστης έφερε πάνω του ψεύτικο μηχανισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία
Ενημερώθηκε: 02/02/20 - 22:58

Υπό αστυνομική παρακολούθηση ήταν ο δράστης που τραυμάτισε τρεις ανθρώπους κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο νότιο Λονδίνο. Οι βρετανικές αρχές χαρακτηρίζουν το συμβάν ως «σχετικό με την τρομοκρατία» και αναφέρουν οτι ο δράστης έφερε πάνω του ψεύτικο μηχανισμό ενώ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

Όπως διευκρίνισε η βρετανική αστυνομία, πράκτορες αντιτρομοκρατικής μονάδας βρίσκονταν εκεί «στο πλαίσιο μιας προληπτικής επιχείρησης».

«Ένας μηχανισμός βρέθηκε πάνω στο σώμα του ύποπτου, τον οποίο παρακολουθούσαν ειδικοί αστυνομικοί. Διαπιστώθηκε γρήγορα ότι πρόκειται για ψεύτικο μηχανισμό», δήλωσε η Λούσι Ντ΄Ορσι, αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Το περιστατικό κρίθηκε γρήγορα ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια ισλαμιστικού χαρακτήρα», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ο δεύτερος φέρει ελαφρά τραύματα και ο τρίτος νοσηλεύεται αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Η επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στο νότιο Λονδίνο, καθώς ο δράστης πραγματοποίησε επιθέσεις με μαχαίρι σε κεντρικό δρόμο του Στρίθαμ. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης κυνηγούσε με μαχαίρι πολίτες στην κεντρική οδό, ενώ πίσω του ένας αστυνομικός της ασφάλειας, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, τον ακολουθούσε και τον πυροβόλησε πιθανώς 3 φορές. 

Άμεση ήταν αντίδραση των αρχών καθώς στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Όπως μετέδωσε το CNNi, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκονται άλλα άτομα.