Μπ. Γκαντζ: Εάν ο πόλεμος με τον Λίβανο δεν αποτραπεί μέσω διεθνούς πολιτικής πίεσης τότε θα προχωρήσουμε

 
γα

Ενημερώθηκε: 14/06/24 - 09:37

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από το Πολεμικό Συμβούλιο, δήλωσε: «Εάν μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο με τον Λίβανο μέσω πολιτικής πίεσης, θα το κάνουμε και αν δεν τα καταφέρουμε, θα προχωρήσουμε».

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση με τη Χεζμπολάχ στο βορρά ο κ. Γκαντζ πρόσθεσε ότι προτιμά μια πολιτική διευθέτηση καθώς ο πόλεμος είναι μια δύσκολή επιλογή, αλλά “πιθανότατα θα είναι απαραίτητος”

Νωρίτερα, επεσήμανε ότι ανέφερε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, έχουν κεντρικό ρόλο στην άρση της απειλής που θέτει η Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα, και τόνισε ότι εάν ο κόσμος δεν το κάνει, το Ισραήλ δεν θα διστάσει να δράσει αποφασιστικά για να προστατεύσει τους ανθρώπους του Βορρά και να επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο συνεχίζονται και η Χεζμπολάχ εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις με πυραύλους και drones εναντίον θέσεων και δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στα σύνορα και ισραηλινών οικισμών στο βορρά, συμπίπτοντας με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο του 2023.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ