Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Κύπρο και προκάλεσε την οργισμένη αποχώρηση της Τουρκίας

 
Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Κύπρο και προκάλεσε την οργισμένη αποχώρηση της Τουρκίας

Ενημερώθηκε: 03/05/19 - 19:23

Την ώρα που η Τουρκία έχει στείλει το γεωτρύπανο «Πορθητής» και το ερευνητικό σκάφος Barbaros για παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μια απόφαση - ράπισμα του ΝΑΤΟ, που κάλεσε την Κύπρο σε τελετή της Συμμαχίας, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση και την αποχώρηση της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αποχώρησε από την τελετή αλλαγής διοίκησης του ΝΑΤΟ η Τουρκία, με αφορμή τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κύπρου, στην τελετή παράδοσης του διοικητή του αρχηγείου Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Εισβολή του τουρκικού Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής από τον πρώην SACEUR, στρατηγό Κέρτις Μ. Σκαπαρότι στον στρατηγό Τοντ Γουόλτερς αποχώρησε η τουρκική αντιπροσωπεία.

Όπως αναφέρει το Anadolu, η Άγκυρα είχε ενημερώσει από την Πέμπτη ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελετή εάν δεν αποσυρθεί η πρόσκληση (την οποία χαρακτήρισε «απερίσκεπτη πράξη») προς την Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, από ότι φαίνεται το αίτημα αυτό... αγνοήθηκε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση και την αποχώρηση της Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν επίσης τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την κατάσταση, πρόσθεσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Γεωτρύπανο στην Κύπρο και “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο! Τι ανησυχεί ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: