Γεωτρύπανο στην Κύπρο και “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο! Τι ανησυχεί ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία

Γεωτρύπανο στην Κύπρο και “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο! Τι ανησυχεί ιδιαίτερα την Πολεμική Αεροπορία
Ενημερώθηκε: 03/05/19 - 09:14

Γεωτρύπανο στην Κύπρο και “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο. Η Τουρκία πιέζει Κύπρο και Ελλάδα. Κι αν όλα τα βλέμματα όπως φαίνεται θα είναι στραμμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, θα ΄ναι καλό να ΄χουμε το νου μας και στο Αιγαίο, όπου η κατάσταση έχει αγριέψει πολύ.

Τα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για τις τουρκικές προκλήσεις δείχνουν την σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία. Ένα νούμερο το αποδεικνύει. Δεν είναι ο αριθμός των αεροσκαφών,ούτε καν αυτός των παραβιάσεων.Ο αριθμός των εμπλοκών είναι που προβληματίζει.

Όλο το 2018 είχαν καταγραφεί 128 εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Από τον Ιανουάριο του 2019 έχουν καταγραφεί ήδη 100! Κάτι δεν πάει καλά…

g

g

Οι Τούρκοι χειριστές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιθετικοί κατά τη διάρκεια των αναχαιτήσεων από τα ελληνικά μαχητικά. Το γεγονός έχει προβληματίσει τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι λαμβάνουν τις αναφορές των χειριστών που αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα τους Τούρκους.

Τα όσα αναφέρουν δεν είναι και πολύ αισιόδοξα για τις προθέσεις των γειτόνων. Φαίνεται ότι η περίοδος των “άπειρων Τούρκων πιλότων” στην οποία κάποιοι υπολόγιζαν εδώ στην Αθήνα ότι θα επέβαλλε σχετική ηρεμία στο Αιγαίο πέρασε πολύ πιο γρήγορα.

Αντιθέτως ο συνδυασμός απειρίας και επιθετικότητας δημιουργεί ένα άκρως επικίνδυνο συνδυασμό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Πηγή: Militaire.gr