Νέες απειλές από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και θα το πληρώσει

 
erdogan

Ενημερώθηκε: 15/06/22 - 13:26

Νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο που καθημερινά πλέον φροντίζει με την εμπρηστική του ρητορική να υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνος είναι όχι μόνο για τη χώρα μας. Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και θα το πληρώσει, είπε κάνοντας λόγο για μήνυμα που εστάλη σε ό,τι αφορά το Αιγαίο «σε αυτούς που πρέπει», μέσω της στρατιωτικής άσκησης «Efes 2022». Παράλληλα επέμεινε και στη στάση του για Σουηδία και Φιλανδία.

Καμία έκπληξη δεδομένου ότι αυτή η εμπρηστική ρητορική ενισχύεται από τοποθετήσεις του απροσχημάτιστα φιλότουρκου γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, ο οποίος και στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών και σε αυτό της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ συμμερίζεται και ουσιαστικά υιοθετεί τις θέσεις τις Άγκυρας. Όταν ο γγ του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει «διαφωνίες» την παραβίαση της κυριαρχίας, πώς θα συμμαζευτεί ο Ερντογάν;

Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας του και καταλόγισε στην Ελλάδα ότι «δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου».

«Βρεθήκαμε στη Σμύρνη και με αφορμή την άσκηση Efes 2022 και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέπει. Συναντήσαμε και τις τοπικές οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας, και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

«Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου σε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ξέρετε πως στα γυρίσματα ταινιών οι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, φθείρονται και σπάνε τα χέρια και τα πόδια τους. Όμως στη σκηνή δεν εμφανίζεται το όνομα τους ούτε οι ίδιοι. Στο παρελθόν αυτό συνέβη στην Ελλάδα και αν επιμείνει στο ίδιο λάθος θα συμβεί ακριβώς αυτό και πάλι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ