Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 20/10/20 - 23:38

Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ελλάδος εκτόξευσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή του για τις κινήσεις της Ελλάδος να μπλοκάρει την τελωνιακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΕ, γεγονός που θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην παραπαίουσα τουρκική οικονομία, δήλωσε προκλητικά ότι «θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται ενάντια στην ανεξαρτησία και το μέλλον του έθνους μας, στη σημαία μας, στην προσευχή μας, στο κράτος μας, στην πατρίδα μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου., 

«Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο», ανέφερε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ενώ επανέλαβε το «δικαίωμα» της χώρας του να παρεμβαίνει όπου αυτή το θεωρεί σκόπιμο.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία», δήλωσε.

Η Τουρκία ο… ομφαλός της περιοχής

Ανέφερε, ακόμα ότι η Τουρκία αποτελεί τον… ομφαλό της περιοχής:

«Η Τουρκία βρίσκεται στο κέντρο μιας γεωγραφίας που από τη μία εκτείνεται μέχρι την Ευρώπη, από την άλλη μέχρι την Ασία και από την άλλη μέχρι τις ακτές της Αφρικής και συνδέει δύο αρχαίες θάλασσες, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα», διατράνωσε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι «υπήρχαν σχέδια για την μεταφορά όλων των κρίσεων της περιοχής στα σύνορά μας. Κάθε μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί, από επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων έως απόπειρα πραξικοπήματος. Καταφέραμε να χαλάσουμε όλες τις επιθέσεις και όλα τα παιχνίδια. Αυτή την περίοδο οι διεθνείς φορείς με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους, τα θύματα και το δίκαιο».

Ακόμα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για την «εκλογή» του στα κατεχόμενα.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει αυξηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας» στα κατεχόμενα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» δήλωσε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ