Νέο «κεντροδεξιό» κόμμα δημιουργούν διαφωνούντα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του Ερντογάν

Νέο «κεντροδεξιό» κόμμα δημιουργούν διαφωνούντα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 07:56

Νέο «κεντροδεξιό» κόμμα στα σκαριά στη γείτονα Τουρκία, στην την ίδρυση του οποίου φέρεται να πρωτοστατούν ιδρυτικά στελέχη του ΑΚΡ, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος που σήμερα βρίσκεται στην κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν, το «Νέο Κόμμα» θα κάνει επίσημο ξεκίνημα μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μάρτη, προσδοκώντας ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων και απώλειες που αρκετοί εκτιμούν ότι θα μετρήσει το ΑΚΡ σε μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ήδη έκανε την εμφάνισή της έκανε ιστοσελίδα (www.yenirbirparti.org) που περιγράφει την ατζέντα του «Yeni Parti» («Νέου Κόμματος») και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με υψηλή αίσθηση ευθύνης που θεωρεί ότι την τελευταία 16ετία η κυβέρνηση του ΑΚΡ έγραψε Ιστορία με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της αλλά τώρα έχει κουραστεί και άλλα, νεότερα, εκλέξιμα και αδιάφθορα στελέχη θα πρέπει να αναλάβουν την υπόθεση των εθνικών μας συμφερόντων».  

Ηδη πολλοί υποστηρίζουν ότι πίσω από το «Νέο Κόμμα» είναι οι Αχμέτ Νταβούτογλου, Αμπντουλάχ Γκιουλ, Αλί Μπαμπακάν κ.ά., όλοι τους πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΡ που «αποστασιοποιήθηκαν» μετά από διαφωνίες με τον Ερντογάν.