Ο πρώτος βασιλικός θάνατος από κορωνοϊό στην Ισπανία

Ο πρώτος βασιλικός θάνατος από κορωνοϊό στην Ισπανία
Ενημερώθηκε: 28/03/20 - 19:14

H βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θρηνεί το θάνατο της πριγκίπισσας Μαρίας Τερέζα των Βουρβώνων -Πάρμα. Η πριγκίπισσα είναι το πρώτο θύμα βασιλικής οικογ΄νειας από τον κοροναϊό.

Η 86χρονη ξαδέρφη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, που είναι γνωστή ως η «Κόκκινη Πριγκίπισσα» λόγω των ειλικρινών της απόψεων, πέθανε από κορωνοϊό, σύμφωνα με την οικογένειά της. Η είδηση του θανάτου της ακτιβίστριας πριγκίπισσας, ανακοινώθηκε αργά χθες, από τον αδερφό της πρίγκιπα Σίχτο Ενρίκε των Βουρβώνων, δούκας του Αρανζουέζ. «Σήμερα το απόγευμα, η αδερφή μας Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων -Πάρμα, θύμα του κορωνοϊού, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών» έγραψε.

Ο θάνατός της έρχεται καθώς ο βασιλιάς Φελίπε, που έχει βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό νωρίτερα αυτό τον μήνα, επισκέφθηκε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη.

Ποιοι άλλοι royals είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.