Οι Αλβανοί γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Ράμα

Οι Αλβανοί γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Ράμα
Ενημερώθηκε: 01/07/19 - 00:20

Αλβανία- Δημοτικές εκλογές: Οι Αλβανοί γύρισαν τελικά τη πλατή στις εκλογές «α λα Χότζα», που πήγε να στήσει ο εκλεκτός του Ερντογάν, Έντι Ράμα, με τη συμμετοχή, ουσιαστικά, μόνο του κόμματός του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μόνο το 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της Αλβανίας προσήλθαν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Το ιστορικό χαμηλό της συμμετοχής συνοδεύτηκαν από κάποια μικροεπεισόδια, που ωστόσο δεν προκάλεσαν προβλήματα στην όποια διαδικασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και οι Βορειοηπειρώτες γύρισαν τη πλατη στον Ράμα

Σε αυτό συνέβαλαν και οι εκκλήσεις που είχαν απευθύνει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα. 

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και, κυρίως, του διεθνούς παράγοντα που κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, όπως απειλούσε, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, όπως και έγινε. 

Το στοίχημα και για τις δύο πλευρές στη σημερινή ημέρα ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες. Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το... τερμάτισε στιλιστικά ο Ράμα-Γελάει η υφήλιος!

 

Στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ωστόσο διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες. Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ