Αλβανία: Οι Βορειοηπειρώτες γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Έντι Ράμα

 
Αλβανία: Οι Βορειοηπειρώτες γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Έντι Ράμα

Ενημερώθηκε: 30/06/19 - 21:21

Αλβανία - Δημοτικές εκλογές: Μόλις το 10% των ομογενών στη Χειμάρρα πήγε να ψηφίσει στης δημοτικές εκλογές που κάνει μόνος του ο εκλεκτός του Ερντογάν, Έντι Ράμα.

himara.gr,

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα σύμφωνα με στοιχεία της Ομόνοιας ο αριθμός των ψηφισάντων στο δήμο της Χειμάρρας δεν ξεπερνά τους 2.500, ήτοι 10,5% του εκλογικού σώματος και αυτό παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να ασκήσει πολλαπλές πιέσεις.

Η Ομόνοια έχει τοποθετήσει παρατηρητές έξω από όλα τα εκλογικά κέντρα που από την έναρξη της διαδικασίας καταγράφουν την προσέλευση του κόσμου με ακρίβεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια των Αλβανών μελών των εφορευτικών επιτροπών να μην διαρρεύσει το ποσοστό της συμμετοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ίδια χαμηλά ποσοστά παρατηρούνται και στους δήμους Δρόπολης και Φοινίκης, όπου ο ελληνισμός επίσης αρνείται μαζικά να αποδεχθεί τις μονοκομματικές διαδικασίες.

Μοναδική παραφωνία είναι το χωριό Δρυμάδες όπου οι εναπομείναντες γέροντες πιέστηκαν και παρασύρθηκαν από τον δημογέροντα του χωριού ο οποίος βρισκόταν διαρκώς έξω από το εκλογικό κέντρο συνεπικουρούμενος από εγκάθετους του κόμματος του Έντι Ράμα.

ΠΗΓΗ: himara.gr