Οι Ιρανοί χάκερς «ξαναχτύπησαν» και δημοσίευσαν νέα αρχεία του αλβανικού κράτους στο Telegram

 
Οι Ιρανοί χάκερς «ξαναχτύπησαν» και δημοσίευσαν νέα αρχεία του αλβανικού κράτους στο Telegram

Ενημερώθηκε: 13/12/22 - 12:51

Δεδομένα για υπαλλήλους και υπόπτους των αλβανικών υπηρεσιών πληροφοριών δημοσίευσαν Ιρανοί χάκερς στην τελευταία διαρροή μετά την παραβίαση των κυβερνητικών συστημάτων τον Ιούλιο, που οδήγησε στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη.

Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2022 και έθεσε εκτός λειτουργίας όλες τις διαδικτυακές κυβερνητικές υπηρεσίες προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε επιχειρήσεις, ιδιώτες και κρατικές λειτουργίες.

Έκτοτε, οι χάκερς έχουν δημοσιοποιήσει περιοδικά δεδομένα από το χάκινγκ, συμπεριλαμβανομένων επικοινωνιών, υποκλοπών και δεδομένων για τις κινήσεις πολιτικών και αξιωματούχων.

Μετά την αποκάλυψη του χάκινγκ από το Ιράν, η Αλβανία ανέστειλε όλες τις διπλωματικές σχέσεις και απέλασε τους Ιρανούς διπλωμάτες από τη χώρα, κλείνοντας παράλληλα την πρεσβεία.

«Σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες ψηφιακές αντιτρομοκρατικές συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι η κυβερνοεπίθεση της 15ης Ιουλίου στην Αλβανία ήταν κρατική επίθεση. Η σε βάθος έρευνα παρείχε αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν χρηματοδότησε την επίθεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα τον Σεπτέμβριο.

Η τελευταία δέσμη εγγράφων περιλαμβάνει πληροφορίες για όσους εργάζονται για τις υπηρεσίες ασφαλείας, πιστοποιητικά ασφαλείας και ελέγχους ποινικού μητρώου.

Οι χάκερς δημοσίευσαν τα έγγραφα στο κανάλι τους στο Telegram.

«Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην πλευρά των τρομοκρατών! Ω εσείς που ψάχνετε από την ιστορία και το ποινικό ιστορικό κάθε Αλβανού! Μήπως κάνατε το ίδιο για εκείνους τους κομμουνιστές τρομοκράτες;», έγραψαν.

Πηγή: Hellasjournal

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ