ΟΗΕ: Σχεδόν 89.000 γυναικοκτονίες έγιναν το 2022, οι περισσότερες από μέλη της οικογένειας

 
gunaikoktonia

Ενημερώθηκε: 24/11/23 - 12:34

Στην έκθεση του ΟΗΕ αναφέρετε ότι ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν παγκοσμίως το 2022 έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Περίπου 89.000 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν σκόπιμα πέρυσι, ανέφεραν η UN Women που καλύπτει τα γυναικεία ζητήματα και η UNODC που είναι υπεύθυνη για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος.

Ο ανησυχητικός αριθμός των γυναικοκτονιών είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να παλεύει με βαθιά ριζωμένες ανισότητες και βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

«Κάθε χαμένη ζωή είναι μια έκκληση για δράση, μια έκκληση για την επείγουσα αντιμετώπιση των δομικών ανισοτήτων, για τη βελτίωση των απαντήσεων της ποινικής δικαιοσύνης, ώστε καμία γυναίκα ή κορίτσι να μην φοβάται για τη ζωή της λόγω του φύλου της», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του UNODC, Γκάντα ​​Γουάλι.

Περισσότερες από τις μισές δολοφονίες όπου τα θύματα είναι γυναίκες και κορίτσια, περίπου το 55%, διαπράχθηκαν από μέλη της οικογένειας ή συντρόφους, σε σύγκριση με περίπου 12%, που αποδεικνύεται ότι είναι ο αριθμός των ανδρών θυμάτων από φόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός δολοφονιών γυναικών και κοριτσιών ήταν το 2022, περίπου 20.000, καταγράφηκε στην Αφρική και στην Ασία.

Πηγή: Top Albania Radio μέσω ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ