«Ολοκληρωτικοί έλεγχοι» από την ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων

«Ολοκληρωτικοί έλεγχοι» από την ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων
Ενημερώθηκε: 02/12/20 - 08:28

Προκειμένου να περιοριστούν οι άκοπες μετακινήσεις τα τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ εφαρμόζει μια νέα τακτική στους ελέγχους.

Από την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) διενεργούν τους λεγόμενους «ολοκληρωτικούς ελέγχους». Διακόπτουν δηλαδή εντελώς την κυκλοφορία κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας και ελέγχουν όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς των οχημάτων εάν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Τα σημεία στα οποία στήνονται τα συγκεκριμένα μπλόκα εναλλάσσονται συνεχώς και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Χθες, ενδεικτικά, αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ διενεργούσαν ελέγχους στη Βασ. Σοφίας, στην Κατεχάκη, στην πλατεία Ομονοίας, ενώ τις επόμενες ημέρες έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και περιφερειακά του κέντρου.

«Οι παραβάτες οδηγοί αντιστοιχούν στο 7% έως 10% όσων συνολικά ελέγχονται», δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σε καθημερινή βάση,

Επιπλέον η Τροχαία στον νομό Αττικής πραγματοποιεί καθημερινά 40 σταθερά μπλόκα.

Έλεγχοι και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες εν όψει των συνεχόμενων εορτών Αγίων του Δεκεμβρίου

Σε μία αντι-Covid καμπάνια παρεμπόδισης της επέκτασης του ιού έχει επιδοθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντώντας ιεράρχες της Εκκλησίας εν όψει των συνεχόμενων εορτών πολιούχων αγίων μεγάλων πόλεων και περιοχών.

Μετά το δυσάρεστο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και τα φαινόμενα συγχρωτισμού που προκάλεσαν έκρηξη κρουσμάτων, η Ελληνική Αστυνομία έχει αλλάξει επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος εφαρμόστηκε πετυχημένα στην Πάτρα με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, αποκλείοντας ιερούς ναούς και μοναστήρια.

Το επόμενο 15νθήμερο έρχονται κατά σειρά οι εορτασμοί της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σάββα, του Αγίου Νικόλαου, του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Ελευθερίου και οι Αρχές θέλουν να αποκλείσουν ανεύθυνες και επικίνδυνες κινήσεις πολιτών προς εκκλησίες, αλλά και στα σπίτια συγγενών και φίλων που γιορτάζουν.

Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και καλεί τους πιστούς να εορτάσουν στις οικίες τους και να μην προσέρχονται στον ιερό ναό.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο, εν όψει του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου. Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε το δήμαρχο να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Μίχος παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια χειρόγραφη επιστολή του μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελου, στην οποία αναφέρεται πως οι Ιερές

Λίγο αργότερα ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση στον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας. «Η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.