Πληροφορίες για μετακινήσεις αιγυπτιακών δυνάμεων προς τη Λιβύη

 
Πληροφορίες για μετακινήσεις αιγυπτιακών δυνάμεων προς τη Λιβύη

Ενημερώθηκε: 08/06/20 - 17:37

Λιβύη: Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί η άρνηση του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, Σάρατζ, τον οποίο στηρίζει ο Ερντογάν, της ειρηνευτικής πρότασης του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι.

Ο Σάρατζ, υποκινούμενος από τον Ερντογάν, απέρριψε χωρίς καμία συζήτηση την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διαδικασία ειρήνευσης και επικοινώνησε με τον επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων που ελέγχει και του ζήτησε να συνεχισουν να «εκτελέσουν την αποστολή τους».

Η αντίδραση της Αιγύπτου, η οποία στηρίζει τον στρατάρχη Χαφτάρ, φαίνεται ότι ήταν άμεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει η μετακίνηση ισχυρών αιγυπτιακών δυνάμεων προς την Λιβύη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, λογαριασμοί στο Twitter, υποστηρίζουν ότι άρματα μάχης από την Αίγυπτο κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ. Η είδηση αναπαράγεται στο διαδίκτυο χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη ανεξάρτητη ή επίσημη πηγή.

#BREAKING

#media

#Libya

The Egyptian army enters eastern , accompanied by a large convoy of tanks and armored vehicles.

June 7, 2020

Από την πλευρά του ο στρατός του Χαφτάρ, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση Σάρατζ, λέγοντας πως το να μεταφράζεις λάθος μια διπλωματική κίνηση (σ.σ την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τη Λιβύη) ως ήττα, είναι ανόητο.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι όσο ισχυρός ήταν. Τώρα οι γραμμές ανεφοδιασμού είναι μικρότερες και το πεδίο μάχης είναι ανοιχτό. Μια τελευταία ευκαιρία για μια ενωμένη Λιβύη. Εαν όχι οι χάρτες θα αλλάξουν», αναφέρει ο LNA

#libya

#Cyrenaica

#LNA

pic.twitter.com/yZw28WYiaI

Mistranslating a diplomatically inforced withdrall as a defeate is foolish , the Libyan army is still as stronge as it was , now the supply lines are shorter and battle field is open.
One last chance for a one United .
If not the maps will change .

June 7, 2020

Νωρίτερα είχε αναρτήσει εικόνες με αιγυπτιακά άρματα μάχης να μεταφέρονται σε πλατφόρμες προς την κατεύθυνση της Λιβύης.

https://t.co/BmmvrATMTO

pic.twitter.com/PcpNT52Vqg

BREAKING: "We promised and we have fulfilled". President Sisi sends the Egyptian Army to fight GNA/ISIS/Nusra/FSA/Ottoman terrorist groups in Libya after the latter refused ceasefire deal

June 7, 2020

#Egypt

#Libya

#Cyrenaica

pic.twitter.com/tjTgCCs7kW

❤️ .

June 7, 2020

Βασίλης Κοψαχείλης: Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έχει πολλούς λόγους για να αντιμετωπίσει την Τουρκία τώρα

Ο έμπειρος διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής Βασίλης Κοψαχείλης , με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσα γίνονται στη Λιβύη. Η πρωτοβουλία της Αιγύπτου είναι το γεγονός των τελευταίων ωρών, αλλά οι εξελίξεις μπορεί να ΄ναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και να οδηγήσουν σε στρατιωτική εμπλοκκή της Αιγύπτου εναντίον της Τουρκίας στο πεδίο μάχης της Λιβύης.

Ο Βασίλης Κοψαχείλης, γράφει σε μία από τις αναρτήσεις τους:

«Το μέλλον της Λιβύης έχει αποφασιστεί πολιτικά και διεθνοπολιτικά και αυτό δεν αλλάζει. Κινήσεις θα γίνονται για να κερδηθούν εδάφη, φυλές και εντυπώσεις πριν τους διπλωματικούς γύρους που θα σφραγίσουν το μέλλον του σημερινού χώρου που ονομάζεται Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι έχει πολλούς λόγους για να αντιμετωπίσει την Τουρκία τώρα… Και έχει και τουλάχιστο δυόμισι χώρες που θέλουν να τον βάλουν απέναντι στην Τουρκία επί Λιβυκού εδάφους.

Τούτη την ώρα ισχυρές Αιγυπτιακές δυνάμεις αναφέρεται ότι βρίσκονται στα δυτικά σύνορα της Αιγύπτου με την Λιβύη. Η παρουσία τους έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και ασκεί πιέσεις.

Το αν θα περάσουν οι Αιγυπτιακές δυνάμεις εντός Λιβύης θα γίνει μόνο αν κινδυνεύσει η Βεγγάζη και υπάρξει σχετικό αίτημα προστασίας από το κοινοβούλιο στα ανατολικά που στηρίζει τον LNA.

Δεν περιμένω πολλά από τους Αιγύπτιους, αλλά η όλη αναταραχή μας ανοίγει ορισμένα παράθυρα ευκαιρίας:

1. Σχετικά με την αιγυπτιακή αδιαλλαξία στις συζητήσεις μας με το Κάιρο

2. Στην προοπτική να υπάρξει τελικά κλιμάκωση και εμπλοκή της Αιγύπτου και της Τουρκίας σε έναν χαμηλής έντασης πόλεμο φθοράς στη Λιβύη και στην Ερυθρά Θάλασσα

3. Στην προοπτική να ζητήσουμε από τους Αιγύπτιους να κάνουν ορισμένα πράγματα που αφορούν τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη, πράγματα που δεν μπορούμε εμείς για διεθνοπολιτικούς λόγους να κάνουμε

4. Στην πιθανότητα να ξύπνησε η Γαλλία και να κάνει και εκείνη κινήσεις στη σκακιέρα για να προστατέψει τα δικά της ζωτικά συμφέροντα στην κεντροδυτική Αφρική

Βέβαια, ότι και να γίνει μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, για εμάς δεν σημαίνει τίποτα αν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες, κάτι που δεν το βλέπω…

Οι επόμενες ώρες και μέρες θα δείξουν!».

ΠΗΓΗ: militaire.gr, tanea.gr