Πολλά τα ερωτηματικά στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

 
Πολλά τα ερωτηματικά στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Ενημερώθηκε: 24/05/21 - 11:30

Ερωτήματα και ελλιπή στοιχεία χαρακτηρίζουν την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά σύμφωνα με όσα όσα είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Θα έπρεπε να έχει βρεθεί DNA. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στην μονοκατοικία. Αν έγινε μάχη μεταξύ του δράστη ή των δραστών με την Καρολάιν ή με τον σύζυγο, σίγουρα θα υπάρχει DNA. Εκτός αν ήταν αποστειρωμένοι αυτοί που μπήκαν μέσα, με σακούλες πλαστικές σε χέρια πόδια και κάλυπταν τα πάντα. Πολλά τα ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση» εκτίμησε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία στην υπόθεση, ενώ διερωτήθηκε για το αν οι δράστες στραγγάλισαν την άτυχη μητέρα ενώ το μωρό ήταν δίπλα ή το τοποθέτησαν αφότου σκότωσαν την Καρολάιν.

«Τα σκίτσα λίγο βοηθούν την αστυνομία. Σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστεί από σκίτσο κάποιος είτε ταυτοποιημένος είτε διαρρήκτης που δεν έχει ταυτοποιηθεί» σχολίασε σχετικά με το σκίτσο δράστη που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των καμερών, διερωτώμενος πώς οι διαρρήκτες γνώριζαν για τις κάμερες και αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

«Σημαντική και η ώρα θανάτου της 20χρονης. Μιλάμε υποθετικά όλο αυτόν τον καιρό. Σύμφωνα με τα πολύ λίγα στοιχεία που έχουμε» κατέληξε ο αστυνομικός.

Πέρα από τις δηλώσεις του κ. Καλλιακμάνη, τα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι πολλά και ζητούν επειγόντως απαντήσεις. Ταυτόχρονα διάχυτη είναι μια στάση καχυποψίας στα social media στο πρόσωπο της συζύγου της Καρολάιν.

Στο Ανθρωποκτονιών, οι τρεις εισβολείς, αντιμετωπίζονται σαν «αόρατοι» ληστές. Μπήκαν στη μεζονέτα, βγήκαν, λήστεψαν, έπνιξαν την 20χρονη μητέρα, κρέμασαν μέχρι και το σκυλί και έφυγαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους τίποτα. Κανείς δεν άκουσε τίποτα. Κανείς δεν είδε το παραμικρό… Το dna που βρέθηκε είναι αταυτοποίητο, δηλαδή δεν ανήκει σε σεσημασμένους ενώ οι δολοφόνοι άλλοτε ενεργούσαν σαν άριστοι επαγγελματίες βγάζοντας ακόμη και τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό σύστημα με τις καμερες και άλλες πάλι σαν επιπόλαιοι μπουκαδόροι που χρησιμοποίησαν σπάγκο για να δέσουν σαν σαλάμι τον πιλότο ενώ, χρησιμοποίησαν όλη τη μονωτική ταινία για να φιμώσουν τον 32χρονο και έτσι να μην τους μείνει άλλη για ακινητοποιήσουν την Καρολάιν.

Όμως, αυτό που πραγματικά τους κάνει «αόρατους» λένε οι αστυνομικοί, είναι ο τρόπος που έφτασαν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη και φυσικά το δρομολόγιο διαφυγής τους, προς το κρησφύγετο τους, πιθανότατα τα δυτικά προάστια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί, σχηματίζουν τρεις κύκλους ερευνών ψάχνοντας για κάμερεςή για μάρτυρες. Ο πρώτος κύκλος είναι το τετράγωνο γύρω από το σπίτι. Ο δεύτερος ανοίγει σε μια περίμετρο 1-2 χιλιομέτρων και ο τρίτος απλώνεται αρκετά χιλιόμετρα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» το τετράγωνο και τους δρόμους γύρω από το σπίτι αναζητώντας κάμερες και μάρτυρες. Η ερώτηση μια και μοναδική: Αν είδαν κάποιο περίεργο όχημα, αυτοκίνητο ή φορτηγάκι, ακόμη και τσιλιαδόρο εκείνο το δίωρο 4-6 τα ξημερώματα να κινείται στην περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία που να πιστοποιεί ύποπτες κινήσεις εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα. Αυτό, ερμηνεύεται από το δεδομένο ότι ήταν περασμένη ώρα, καθημερινή και ο περισσότερος κόσμος βρισκόταν στα κρεβάτια τους. Όμως οι profilers του Ανθρωποκτονιών γυρνούν πίσω ακόμη και τρία 24ωρα για να ψάξουν για στοιχεία. Ίσως να εντοπίσουν κάτι από τους «αόρατους» ληστές.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι ένα πραγματικό όπλο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν στίγματα κινητών τηλεφώνων με ακρίβεια μέτρου, κλήσεις που έγιναν και δέχθηκαν συγκεκριμένα τηλέφωνα ακόμη και sms ή αναπάντητες κλήσεις που έγιναν. Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι επειδή οι τρεις κακοποιοί θα πήγαιναν να ληστέψουν και όχι να σκοτώσουν δεν θα έπαιρναν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας αφήνοντας δηλαδή τα κινητά τους τηλέφωνα στα σπίτια τους για να μην «καρφωθούν» και συνεπώς θα μπορούσαν να τους «μαρκάρουν» χρησιμοποιώντας τις κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να δουν ποια κινητά τηλέφωνα εξέπεμπαν από το συγκεκριμένο σημείο των Γλυκών Νερών το κρίσιμο δίωρο 4-6 το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου. Όμως και εδώ, τα πρώτα αποτελέσματα είναι κυριολεκτικά πενιχρά.