Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει την ευρασιατική ασφάλεια με τα μέλη του ΝΑΤΟ

 
πουτιν

Ενημερώθηκε: 21/06/24 - 18:09

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία ενός ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας, μεταξύ άλλων με τις χώρες του ΝΑΤΟ, όταν είναι έτοιμες για αυτό, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών πανεπιστημίων.

"Σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, περιέγραψα το όραμά μας για δουλειά για τη δημιουργία ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία . Είμαστε έτοιμοι για μια ευρεία διεθνή συζήτηση αυτών των βασικών, ζωτικής σημασίας ζητημάτων τόσο με τους συναδέλφους μας στη Σαγκάη Ο Οργανισμός Συνεργασίας, η CIS , η EurAsEC , οι BRICS και με άλλες διεθνείς ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κρατών και κρατών του ΝΑΤΟ», δήλωσε.

Ο Πούτιν μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συστήματος ασφαλείας στην Ευρασία σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Ιουνίου. Στο μέλλον, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων στην περιοχή, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι χώρες και οι περιοχές της Ευρασίας πρέπει οι ίδιες να καθορίσουν τομείς συνεργασίας στον τομέα της κοινής ασφάλειας, να οικοδομήσουν ένα σύστημα θεσμών εργασίας, μηχανισμών και συμφωνιών.

Διευκρίνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η θέση του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων στην ευρασιατική περιοχή μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστική, αλλά εάν είναι δυνατό να οικοδομηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας, τότε απλά δεν θα υπάρχει ανάγκη για τα σώματά τους.

Σημαντικό μέρος του ευρασιατικού συστήματος ασφάλειας θα πρέπει να είναι τα θέματα της οικονομίας, της κοινωνικής ευημερίας, της ολοκλήρωσης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων φτώχειας, ανισότητας, οικολογίας και κλίματος, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ