Προκαλεί ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

 
Προκαλεί ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Ενημερώθηκε: 19/05/19 - 03:32

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την παραμονή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων., αποκαλώντας όσους σφαγιάσθηκαν από τον Κεμάλ «εισβολείς».

«Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης», αναφέρει σύμφωνα με τη Sadah ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την εθνική εορτή της 19ης Μαΐου και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας.

Τουρκική «μονταζιέρα» Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε γραπτό του μήνυμα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Αγαπητοί νέοι, όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στους νέους της χώρας.

To μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: