Προς ακύρωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Προς ακύρωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες;
Ενημερώθηκε: 20/07/21 - 17:50

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι διοργανωτές του Τόκιο, μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξή τους, καθώς σημειώνεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία.

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής ΕπιτροπήςΤοσίρο Μούτο, ρωτήθηκε ευθέως στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν οι  Ολυμπιακοί Αγώνες που έχουν κοστίσει στη χώρα 12 δισ. Δολάρια, θα μπορούσαν ακόμα να ακυρωθούν, με τον ίδιο να αρνείται να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Η απάντηση αυτή ήρθε, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στις αποστολές των χωρών ολοένα και αυξάνεται, με τα κρούσματα στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουν φτάσει τα 71, την ώρα που δύο ακόμα χορηγοί ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αντιπροσώπους τους στην Τελετή Έναρξης.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι μπορεί να γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν παρατηρηθεί έξαρση» είπε ο Μούτο και συπλήρωσε: 

«Έχουμε συμφωνήσει ότι με βάση την κατάσταση της πανδημίας θα συζητήσουμε ξανά. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα μπορούν είτε να ανέβουν είτε να πέσουν, οπότε θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε ότι προκύψει ζήτημα».